Projecten > Fletcher Hotel A2

Fletcher Hotel A2

Eltechna paneelbouw heeft in opdracht van Terberg Totaal Installaties BV alle verdeelinrichtingen voor het nieuwe hotel langs de A2 in Amsterdam Zuidoost gefabriceerd. Ook de KNX bus besturing van het hotel is door Eltechna gerealiseerd. Het futuristisch ogende viersterrenhotel van de Fletcher Hotelgroep heeft op vrijdag11 januari 2013de deuren voor haar eerste gasten geopend

Het nieuwe herkenningspunt voor de hoofdstad is een60 meterhoge toren en krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de 17e en 18e verdieping een prachtig rond panorama restaurant. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond. Het hotel ligt direct aan de A2 in de lus naar de A9.

Eltechna heeft de twee hoofdverdelers en de 26 onderverdelers ontworpen en geleverd. Ook de KNX busbesturing is door Eltechna geprogrammeerd en in bedrijf gesteld. De veelal LED verlichting kan door drie 19inch touchscreens worden gedimd en geschakeld. Het dimmen van de LED verlichting was een uitdaging, dit vereist een andere keuze met betrekking tot het ontwerp, dit door de lage vermogens die gedimd moeten worden. Mede door het gebruik van deze energiezuinige oplossingen scoort de installatie zeer goed op het energielabel en heeft zo een lage carbon footprint.